krava.vrchni.sal

Bio hovězí zadní - vrchní šál K (Bio Top Round Roast / Steak)

Chov, porážka a vyzrávání: Ekofarma Rybník
  • Libový křehký kus z vnitřní části zadní kýty. Má jemnější svalové vlákno než maso ze spodního šálu, proto je vhodný na originální rumpsteaky. Má ale všestrané využití, dá se použít na pečení, různé minutkové směsi, fajitas, stroganov nebo špízy a také je zněj velmi dobrý tatarák. 
  • Vrchní šál z krávy je mnohem jemnější než vrchní šál z mladého býka, jelikož je lehce mramorované tukem. 
  • Pokud chceme, můžeme vrchní šál z krávy také na 6 – 24 h naložit do změkčovací marinády (například olej šťáva z citronu / limetky / ananasu, ale bez soli). V této marinádě může zůstat až 5 dní v lednici při maximální teplotě 4 stupně Celsia. Čím déle marinujeme, tím je měkčí. Steak krájíme přes vlákno na tenké plátky. Zprudka a krátce plátky orestujeme na medium, aby nebyly suché. Hotový steak necháme cca 5 – 10 minut odpočinout, krájíme na slabá sousta opět přes vlákno.
  • Je vhodný na roštěnky (s omáčkou) a pečení (roastbeef) nebo na tatarák.